Hajdúszoboszló strand, strandfürdő
trandfürdő
 
A hajdúszoboszlói gyógyfürdő nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strandturizmus hódít. A 30 hektáros parkban elterülő strand május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést 13 medencéjében, köztük a hullám, pezsgő, gyerek és élménymedencékben. Májusban és szeptem-berben a strand a vendégforgalomtól függően csökken-tett számú medencével üzemel. Az üzemelő medencékről aktuális tájékoztató a strandfürdő főbejáratánál kérhető, továbbá az 52/558-551-es telefonszámon.
Pezsgőmedence
 
Osztott medencék
Gyermekmedence
 
Mediterrán tengerpart
A Széchenyi terv jóvoltából 2002-ben teljesen megújult a strand infrastruktúrája, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő új, vízforgató-szűrő rendszerben üzemelő medencék épültek. Az igazi szenzáció azonban az úgynevezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével
Hullámmedence
Közép-Európa legnagyobb épített medencé-jének számít. A fokozatosan mélyülő, hullámzó óriásme-dence a csónakázótótól gáttal van elválasztva, látványát kalózhajó, világítótorony te-szik teljessé. Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik.
 
Parti sétány
Kalózhajó
nyugágyak a homokon
 
Nyitvatartás:
 
május 1-től május 31-ig
8-18 óráig
június 1-től június 13-ig
8-19 óráig
június 14-től augusztus 14-ig
8-20 óráig
augusztus 15-től augusztus 31-ig
8-19 óráig
szeptember 1-től szeptember 30-ig
8-18 óráig
 
 
rpád uszoda
 
Az egész nap nyitvatartó fedett uszoda a kemping szomszédságában magasodik. Az 1992-ben felavatott létesítmény párját ritkítja Kelet-Magyarországon. Az Árpád Uszoda a nemzetközi szabványoknak megfelel, versenyek, rendezésére kiválóan alkalmas. Feszített víztükrű, 50 méteres, 8 pályás medencéjének vize 25-27 C°-os, minősége a közegészségügyi előírásoknak megfelelő. Ruhatár, kölcsönző, az öltözőkben 600 szek-rény várja az úszni vágyókat. Két kondicionálótermében testépítésre alkalmas eszközök, gépek, szolárium, az előcsarnokban étterem található.
Fedett medence
 
Versenymedence
Itt edzenek a Hajdúszoboszlói Árpád SE tehetséges úszópalántái, a Debreceni Nosztalgia Vízilabda Klub kisportolt tagjai, és a városi iskolák diákjai. Évente többször ad otthont rangos úszóversenyeknek és számos sportegyesület csapatai járnak ide tréningezni, alapozni. Edzettek már itt az Arab Emirátusok futballváloga-tottjának tagjai is! 2002-ben megépült az uszodában a tanmedence, ahol a gyermekek elsajátíthatják az úszás fortélyait, valmint két gyógyvizes pihenő medence. Az egészséges életmód hívei az újonnan épült szaunát is igénybe vehetik.
 
Nyitvatartás:
 
június 16- augusztus 31-ig
9-19 óráig
szeptember 1- június 15-ig
15-19 óráig (hétköznapokon)
szeptember 1- június 15-ig
9-19 óráig (hétvégén és ünnepnapokon)
 
 
Cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Telefon: 06 (52) 558-558, E-mail: info@hungarospa-rt.hu, Internet: www.hungarospa.biz